Companii

România avea la finalul anului trecut 1.350 de puncte de încărcare pentru maşini electrice, în timp ce jucătorii din auto spun că potenţialul este de 20.000 de staţii pe an dacă ar exista politici coordonate în domeniu

Astăzi, la nivel naţional, există 1.350 de locaţii cu staţii de încărcare, în creştere cu aproape 60% faţă de 2021, potrivit unui studiu Roland Berger.

Astăzi, la nivel naţional, există 1.350 de locaţii cu staţii de încărcare, în creştere cu aproape 60% faţă de 2021, potrivit unui studiu Roland Berger.

Autor: Bogdan Alecu, Roxana Rosu

12.04.2023, 18:20 169

Cursa pentru electrificare se mută la infrastructură: Degeaba oferim 10.000 de euro bonus dacă nu instalăm staţii între oraşe.

Instalarea de staţii de încărcare de mare putere pe rutele interurbane reprezintă cheia care să permită creşterea vânzărilor maşinilor elec­trice şi care să permită tranziţia la acestea după 2035, explică jucătorii din auto prezenţi în cadrul conferinţei ZF Logistică, Transporturi& Automotive 2023, organi­zată de ZF în parteneriat cu CTP, P3 Logistic Parks, Prahova Teleferic, Auchan, Autonom, ING Bank şi Dumagas.

„Din păcate, nu există niciun repre­zen­tant al vreunui minister care să se ocupe de dezvoltarea reţelei de staţii electrice. Nu există staţii pe principalele direcţii de deplasare din Ro­mânia. Ne limităm la ce găsim în diferite oraşe. Nu avem staţii de pu­tere. Există prin PNRR o strategie, dar merge la revizuire pentru că viza 13.600 de staţii, dar din păcate nu s-a prevăzut decât costul e­fectiv al staţiei, nu şi cabla­jele“, a spus Mihai Ivănescu, director general  al Premium Auto - importatorul Jaguar şi Land Rover în România - şi vicepreşedinte al Aso­ciaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO