Companii

România, în topul ţărilor vânate de investitorii străini. Infrastructura digitală, printre punctele forte

România, în topul ţărilor vânate de investitorii...

Autor: Greta Bogdan

12.07.2016, 17:25 946
România este una dintre cele mai atractive ţări din Europa Centrală şi de Est pentru investitorii străini, alături de Polonia şi Rusia, având o creştere de 17% în 2015 faţă de anul precedent a numărului de joburi create de investiţiile străine, arată un studiu EY.

Dacă în 2014 existau 10.892 de joburi create de investiţiile străine, în 2015 numărul acestora a crescut la 12.746 de oameni, România situându-se pe locul 6 în top 10 ţări din Europa după numărul de locuri de muncă nou create prin ISD (investiţii străine directe), fiind precedată doar de Franţa, Rusia, Germania, Polonia şi de Marea Britanie.

„În ciuda unui mediu de afaceri incert şi a unei game largi de riscuri geopolitice, investitorii au văzut în continuare Europa ca pe o locaţie relativ sigură. Punctele forte ale Europei constau în infrastructura digitală şi logistică, în forţa de muncă bine calificată şi într-un mediu stabil din punctul de vedere al legilor şi reglementărilor“, a declarat Bogdan Ion, country managing partner al EY România.

În cadrul sectorului de producţie, creşterea ISD a fost înregistrată în Polonia, cu 117 proiecte şi un plus de 34%; Turcia, cu 105 proiecte şi o creştere de 52%; Ungaria, cu 69 de proiecte şi o creştere de 103%; Serbia, cu 51 de proiecte şi un plus de 76%. România a înregistrat un număr de 51 proiecte şi o creştere de 21%, mai arată studiul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO