Companii

România la raport. Bucureşti vs. Budapesta la transportul în comun

România la raport. Bucureşti vs. Budapesta la...

Autor: Roxana Petrescu

23.11.2015, 00:07 1904

Un oraş are un singur automat de bilete şi un timp de aşteptare în staţie de 10 minute, celălalt are zeci şi un timp de 3 minute.

Bucureştiul şi Budapesta sunt oraşe apropiate din punctul de vedere al numărului de locuitori, dar oferă în schimb experienţe complet diferite în ceea ce priveşte transportul în comun.

În timp ce în Bucureşti sunt 1.000 de autobuze sub administraţia RATB, în Budapesta sunt 1.700 de maşini, administrate de patru operatori. Dacă în Bucureşti timpul de aşteptare me diu este de 10-12 minute, în Budapesta, în staţiile cu trafic intens, pasagerii nu aşteaptă mai mult de trei minute. Dincolo de flota sub dimen sionată, şi lipsa benzilor speciale pentru au tobuze contribuie la timpii mari de aşteptare din Bucureşti. În Budapesta însă există benzi speciale pe partea dreaptă a drumurilor şi în unele cazuri chiar şi pe mijlocul acestora. Mai mult, la vecini există şi benzi speciale comune pentru biciclişti şi autobuze.

În Bucureşti, există un singur automat de cartele de călătorii, la aeroportul Henri Coandă, în Budapesta există o hartă online cu amplasarea a zeci de astfel de dispozitive cu program non-stop.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO