Companii

Ryanair: Ne pregătim pentru repetarea anumitor situaţii din vara trecută. Aeroporturile sunt mai bine pregătite să facă faţă unui volum mare de pasageri, însă grevele controlorilor de trafic rămân cel mai mare risc. Compania aeriană estimează un număr de peste 3 milioane de pasageri transportaţi în acest an dinspre şi înspre aeroporturile locale.

Ryanair: Ne pregătim pentru repetarea anumitor situaţii...

Autor: Miruna Diaconu

03.07.2023, 10:00 111

Vara acestui an pare să nu fie lipsită de probleme pentru industria aeriană europeană, cu impact direct şi asupra pieţei locale, însă cea mai mare problemă cu care se vor confrunta operatorii aerieni este legată de grevele controlorilor de trafic din mai multe state europene, în special din Franţa. Reprezentanţii companiei aeriene Ryanair, unul dintre cei mai mari operatori de pe plan local, spun că unele situaţii din vara anului trecut ar putea să se repete în această perioadă.

„Trebuie să fim pregătiţi pentru repetarea anumitor situaţii din vara trecută. În timp ce aeroporturile sunt mai bine pregătite pentru a face faţă volumului mare de pasageri în această vară, grevele ATC franceze rămân cel mai mare risc de călătorie în această vară. Până în prezent, în 2023, au existat 58 de zile de greve ATC, de 11 ori mai multe decât în 2022, care au forţat companiile aeriene să anuleze în mod disproporţionat mii de zboruri din Germania, Spania, Italia, Regatul Unit şi Irlanda“, spune pentru ZF Alicja Wojcik-Golebiowska, managerul regional pe Eruopa Centrală şi de Est al Ryanair.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO