Companii

Ryanair vrea să transporte 3,6 milioane de pasageri înspre şi dinspre aeroporturile locale, plus 15% faţă de anul anterior. Operatorul va introduce rute noi şi va creşte frecvenţa unor rute existente

Ryanair vrea să transporte 3,6 milioane de pasageri...

Autor: Miruna Diaconu

10.04.2024, 00:05 217

♦ Ryanair va opera 44 de rute dinspre şi înspre România în această vară, dintre care 35 de rute din şi către Bucureşti, unde compania are două avioane alocate bazei din Otopeni.

Compania aeriană Ryanair, care operează de pe aeroporturi locale, anume Bucureşti, Cluj şi Iaşi, se aşteaptă la o creştere de 15% a numărului pasa­gerilor trans­portaţi în acest an din­spre şi înspre aeroporturile locale. Anul tre­cut, Ryanair a transportat 3,1 mi­lioane de pasageri dinspre şi înspre România, iar pentru anul acesta estimează 3,6 milioane.

Ambiţia operatorului irlandez low-cost este de a-şi creşte cota de piaţă pe plan local, unde mono­polul îl deţine Wizz Air, care are mai bine de jumătate din piaţă. Ryanair îşi propune să îşi crească cota de piaţă cu două puncte procen­tuale, până la 16%.

În programul de vară din acest an, Ryanair a adăugat cinci rute noi din Bucureşti către Malaga, Paris Beauvais, Skiathos, Leeds şi Tirana, dar a crescut frecvenţele rutelor din Bucureşti şi Cluj. Ryanair mai ope­rează şi de pe aeroportul din Iaşi, însă nu planifică să introducă noi rute sau să mărească numărul frec­ven­ţelor. „La Iaşi, a fost nevoită să-şi revizuiască planul de creştere pen­tru vara lui 2024, din cauza deciziei aeroportului de a imple­menta o creştere de 25% a tarifelor. Ryanair a investit puternic în Iaşi în ultimele 12 luni, transportând peste 250.000 de pasageri către/din Iaşi, dar, din păcate, din cauza creşterilor excesive ale tarifelor, Ryanair nu îşi va creşte operaţiunile pe aeroportul din Iaşi“, spune Mauro Bolla, head of comuunications pentru Albania, Cipru, Grecia, Italia şi România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO