Companii

Saint-Gobain a ajuns la afaceri de peste 2 mld. lei şi peste 2.000 de angajaţi în România. „Cele mai mari provocări au fost costurile în creştere accelerată.”

Saint-Gobain a ajuns la afaceri de peste 2 mld. lei şi...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

15.03.2023, 08:40 706

Grupul francez Saint-Gobain, cu activitate în producţia de materiale de construcţii, a trecut de 2.000 de angajaţi în 2022, după ce a făcut noi recrutări, în condiţiile extinderii capacităţilor de producţie pe care le are pe piaţa locală. Grupul a integrat de asemenea anul trecut operaţiunile şi angajaţii Duraziv, companie pe care a preluat-o de la antreprenorul Daniel Guzu.

„La finalul anului 2022, echipa Saint-Gobain din Romania număra peste 2.000 de angajaţi, în creştere faţă de anul precedent“, spune Ovidiu Păscuţiu, CEO-ul Saint-Gobain România. Financiar, Saint-Gobain România a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de peste 2 miliarde de lei, în creştere faţă de anul precedent. Avansul a venit atât ca urmare a inflaţiei, care a dus la o creştere secvenţială a preţurilor determinată de creşterea costurilor cu energia şi materiile prime, cât şi în urma creşterii capacităţilor de producţie.

„Un alt aspect pozitiv care a condus la atingerea unor rezultate foarte bune este reprezentat de cererea crescută pentru soluţiile care contribuie la eficienţa energetică a clădirilor”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO