Salariu mediu de CEO în România: 9.800 euro brut/lună

27 nov 2014 Autor: Adelina Mihai

Un CEO din România are un pachet salarial mediu de 9.825 de euro brut pe lună, în timp ce un exectutiv pe o funcţie similară din Elveţia, Germania sau Marea Britanie câştigă dublu, arată un studiu realizat la nivel global de compania de executive search Pedersen & Partners.

Această valoare include salariul de bază, bonusul primit în bani şi beneficiile pe termen lung (de tipul acţiunilor în companie), iar în calcul nu sunt incluse beneficiile „tradi­ţionale“, cum sunt maşinile de serviciu, asigu­rările sau pensiile private.

„Se observă o preferinţă a managerilor din România către pachetele de beneficii flexibile, fenomen care a apărut înainte de criză, a fost stopat în timpul crizei şi care a început să fie reluat în ultima perioadă. Angajatorii şi-au dat seama că beneficiul psihologic adus de oferirea de beneficii flexibile este mai mare decât costul asociat unui astfel de pachet“, a spus Mona Neagoe, country manager în cadrul Pedersen & Partners.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.11.2014

 
Cuvinte cheie:
salariu
, CEO
, Romania
, mediu
, beneficii
, antreprenori
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide