Companii

Salariu mediu de CEO în România: 9.800 euro brut/lună

Salariu mediu de CEO în România: 9.800 euro brut/lună

Autor: Adelina Mihai

27.11.2014, 00:08 2377
Un CEO din România are un pachet salarial mediu de 9.825 de euro brut pe lună, în timp ce un exectutiv pe o funcţie similară din Elveţia, Germania sau Marea Britanie câştigă dublu, arată un studiu realizat la nivel global de compania de executive search Pedersen & Partners.

Această valoare include salariul de bază, bonusul primit în bani şi beneficiile pe termen lung (de tipul acţiunilor în companie), iar în calcul nu sunt incluse beneficiile „tradi­ţionale“, cum sunt maşinile de serviciu, asigu­rările sau pensiile private.

„Se observă o preferinţă a managerilor din România către pachetele de beneficii flexibile, fenomen care a apărut înainte de criză, a fost stopat în timpul crizei şi care a început să fie reluat în ultima perioadă. Angajatorii şi-au dat seama că beneficiul psihologic adus de oferirea de beneficii flexibile este mai mare decât costul asociat unui astfel de pachet“, a spus Mona Neagoe, country manager în cadrul Pedersen & Partners.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO