Companii

Şantierul naval al lui Burci, Severnav, a lansat la apă o navă de 2,5 mil. euro

Autor: Adrian Ionut Cojocar

11.10.2011, 00:00 167

Constructorul naval Severnav Drobeta-Turnu Severin (SEVE), din grupul IRS deţinut de omul de afaceri Cristian Burci, a finalizat recent construcţia unui corp de circa 107 metri pentru o navă de tip Bodewes Trader 5400 DWAT în valoare de 2,5 mil. euro.

Nava a fost lansată la apă la finele săptămânii trecute. Contractul la extern al Severnav a fost finanţat printr-un plafon multiprodus accesat de la EximBank care a constat în credite de export şi scrisori de garanţie bancară. Compania a contractat anul trecut credite de la EximBank în valoare de 7 mil. euro, iar anul acesta a mai semnat cu aceeaşi bancă un contract de împrumut în valoare de 2,75 mil. euro.

Severnav a înregistrat în primele şase luni din acest an o scădere a cifrei de afaceri cu 38%, la 47,3 mil. lei (11,1 mil. euro) şi a trecut pe profit, cu un câştig de 1,9 mil. lei (0,45 mil. euro). La ultimul preţ de piaţă, de 2 lei/acţiune, capitalizarea Severnav se ridică la 2,3 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO