Companii

Sarantis, proprietarul Elmiplant, şi-a bugetat vânzări în creştere cu 11%. În 2011 a fost prima scădere a businessului din istoria firmei

Autor: Cristina Roşca

31.01.2012, 11:30 452

Sarantis, proprietarul producătorului de cosmetice Elmiplant, şi-a bugetat pentru acest an o creştere a vânzărilor de 11% comparativ cu 2011, până la un nivel de 178 mil. lei (41,5 mil. euro la un curs de 4,3 lei pentru un euro). Estimările optimiste pentru 2012 vin după un an dificil în care compania nu a reuşit să îşi atingă targetul de vânzări, ba mai mult, afacerile au scăzut în lei pentru prima dată în istoria de 16 ani a companiei.

"Este un plan ambiţios pe care l-am gândit în detaliu şi pe care suntem pregătiţi să îl realizăm. Am analizat lucrurile care nu au mers foarte bine anul trecut şi am dezvoltat strategii noi al căror scop este acela de a ne adapta mai bine cerinţelor pieţei actuale. Urmărim ca în 2012 să îmbunătăţim parametrii de distribuţie atât din punct de vedere calitativ cât şi cantitativ", spune Constantin Tudorache, directorul general al companiei Sarantis România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de cosmetice.

El spune că avansul vânzărilor nu va veni ca urmare a unei reveniri spectaculoase a consumului, ci ca urmare a măsurilor luate în anul anterior în cadrul companiei, care sunt aşteptate să producă efectele pozitive scontate. Consumul a început să scadă în 2009, ca urmare a crizei financiare şi declinul s-a prelungit şi anul trecut. În primele 11 luni din 2011 consumul a scăzut cu 4%, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO