Companii

Schweighofer cumpara o fabrica de cherestea din Bacau

Schweighofer cumpara o fabrica de cherestea din Bacau
24.11.2009, 23:11 345

Compania austriaca de prelucrare a lemnului HolzindustrieSchweighofer, controlata de omul de afaceri Gerald Schweighofer, apreluat firma Finnforest Baco Production din Bacau, cu afaceri de20 mil. euro de la grupul finlandez Metsaliitto Cooperative.

Aceasta este a doua tranzactie pe care austriecii o semneazaintr-un interval de 12 luni pe piata locala. In decembrie 2008, eiau achizitionat fosta fabrica pe care IKEA o detinea la Siret.

Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica, insa potrivitestimarilor unor consultanti ar fi vorba de o suma de sub 10 mil.euro

"Achizitionarea Finnforest Baco reprezinta o completare aactivitatilor noastre. Scopul este de a ne extinde gama de produsesi de a creste gradul de prelucrare a acestora. Acesta este un passpre noi piete la nivel mondial", a spus Gerald Schweighofer.

Holzindustrie Schweighofer detine in prezent patru capacitati deproductie pe piata locala, doua fabrici de cherestea (una in Sebessi una in Radauti), fabrica de panouri de lemn masiv de la Siret sinoua unitate de la Bacau.

Anterior tranzactiei, proprietarii au fost firma Wood ProductIndustry, divizia de prelucrare a lemnului din cadrul grupuluifinlandez Metsaliitto Cooperative.

Finnforest era unul din principalii clienti ai Holzindustrie pepiata locala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO