Companii

Seat Leon: imagine sport, consum scazut

Seat Leon: imagine sport, consum scazut
12.10.2008, 15:39 66

Alaturi de intreaga gama de motorizari de sub 2,0 litri de origine Volkswagen-Audi, Leon poate fi comandat printre altele si cu dieselul de 1,9 litri si 105 CP.

Acesta nu este printre cele mai dinamice sau sportive propulsoare pe motorina, dar este printre cele mai economice din clasa sa. Spre exemplu, in Capitala, pe un traseu realizat la o ora de varf, consumul mediu indicat de computerul de bord nu a depasit 7 litri /100 km, in conditiile in care majoritatea dieselurilor comparabile din punct de vedere al puterii ar fi "sarit" peste pragul de 9 litri/100 km.
In afara localitatii consumul poate fi chiar redus pana sub 4 litri/100 km, cu conditia sa se adopte un stil de condus economic. Din punct de vedere al dinamicii modelul nu impresioneaza mult, dar acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in aproape 11 secunde. In schimb, cuplul motor de 250 Nm disponibil de la 1.900 rpm permite atingerea unor reprize optime.
Unul dintre principalele avantaje ale modelului Leon este designul automobilului, care ulterior a "influentat" si modelele Toledo si Altea.
In habitaclu, din pacate, designerii nu au fost la fel de interesati in atingerea unui nivel prea inalt. Cu toate ca designul "cubic" al consolei centrale nu va fi perceput de nimeni ca un plus, ergonomia este la un nivel inalt, similar celorlalte modele ale grupului VW. Avand in vedere ca Seat se doreste a fi marca sport a concernului german, designul volanului, precizia directiei si timoneria cutiei de viteze sunt printre cele mai bune din segmentul sau.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO