Companii

Seful Carrefour: Piata cere preturi mai mici

19.04.2010, 23:12 23

Francezul Patrice Lespagnol, 52 de ani, care conduceoperatiunile locale ale Carrefour, spune ca singura sansa aretailerilor pentru sustinerea redresarii consumului este reducereapreturilor.

2009 a fost primul an in care Carrefour s-a lovit de diminuareaputerii de cumparare la nivel local, ceea ce a generat declinulvanzarilor retailerului francez.

Compania a revenit pe crestere in primul trimestru din 2010,insa Lespagnol afirma ca semnalele de reluare a cresteriiconsumului intarzie sa apara.

"Nu cred ca vom vedea o redresare a consumului mai devreme de2011, pentru ca efectele crizei economice la nivel global nu vordisparea pe termen scurt. In acest context, vom miza in continuarepe promotii agresive, deoarece consumatorii inca cer scaderi depreturi", afirma CEO-ul Carrefour Romania.

Francezii care au adus hipermarketul in Romania in 2001 si-aufacut publice pentru prima data planurile de investitii din acestan: accelerarea expansiunii pe segmentul supermarkleturilor, cu 10proiecte noi in Bucuresti si o singura deschidere de hipermarket,in Drobeta-Turnu Severin. Investitiile totale finalizate in 2010pot fi estimate la peste 30 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO