Companii

Şeful gigantului EADS vine în România să deschidă oficial fabrica de la Ghimbav

Şeful gigantului EADS vine în România să deschidă oficial fabrica de la Ghimbav

Autor: Voican Razvan

14.06.2011, 18:25 1546

Louis Gallois, preşedinteleexecutiv al concernului european de aeronautică EADS, vine lunaviitoare în România pentru a participa la deschiderea oficială afabricii Premium Aerotec de la Ghimbav, judeţul Braşov.

De la începutul acestui an, EADSproduce în România piese pentru avioane Airbus. Investiţiile peplatforma din Ghimbav s-au realizat în colaborare cu producătorulde elicoptere IAR Braşov, care a pus la dispoziţie un teren de şasehectare.

Premium Aerotec România face partedin grupul german cu acelaşi nume, membru al concernului EADS şicare are peste 6.000 de angajaţi la nivel internaţional şi o cifrăde afaceri care în anul 2009 se ridica la 1,1 miliarde deeuro.

Valoarea programată ainvestiţiilor de la Ghimbav a fost de 90 mil. euro, EADSbeneficiind de un ajutor de stat de 21,3 mil. euro.

România a fost vizitată în ultimulan de mai mulţi "grei" ai industriei mondiale, de la David Cote,CEO al grupului american Honeywell, la Greg Page, CEO-ul grupuluiCargill şi Bob McDonald, CEO al P&G.

Totuşi, la capitolul proiecte deinvestiţii nu au apărut noutăţi spectaculoase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO