Companii

Seful Sonae Sierra: N-am vazut asa criza in imobiliare de 35 de ani

05.10.2009, 23:16 22

Germanul Ingo Nissen, 54 de ani, care conduce operatiunile dinRomania ale firmei de dezvoltare imobiliara Sonae Sierra, spune caactuala criza imobiliara este cea mai grava prin care a trecut in35 de ani de cariera, cei mai multi ani fiind petrecuti pe piatagermana.

"Am mai trait o criza a petrolului, la mijlocul anilor '80, carea fost destul de dureroasa, dar a durat doar circa un an. Criza pecare o traversam acum, insa, are cel mai puternic impact indezvoltarea imobiliara", spune reprezentantul Sonae Sierra.

Compania portugheza detine in Romania centrul comercial RiverPlaza din Ramnicu Valcea, cumparat pentru 42 de milioane de euro in2007, si incearca de mai bine de un an sa obtina finantari bancarepentru dezvoltarea a trei centre comerciale in Bucuresti, Craiovasi Ploiesti. "Pana de curand, bancile stateau cu noi doar la ocafea. Acum au mai inceput sa si vorbeasca, dar nu pot spune ca vado mare imbunatatire in ceea ce priveste apetitul de a acordafinantari imobiliare", a mai spus Nissen. Sonae Sierra este unuldintre cei mai mari proprietari de centre comerciale din Europa, cumai mult de 50 de proiecte in tari precum Portugalia, Spania,Germania, Italia si Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO