Companii

Shelton vrea sa urmeze Vodafone si in Romånia

10.06.2005, 15:29 24

Furnizorul maghiar de tehnologie pentru retelele de telecomunicatii, Shelton Kft., a anuntat ca este interesat de o investitie in Romånia, fara a preciza deocamdata care va fi valoarea acestei investitii.

"Dorim sa vindem in Romånia retele complete de instalatii pentru sectoarele GSM si 3G, retele pe care le vom monta, instala si concepe in Romånia", a declarat Mundrusz Tamas, director general al companiei maghiare. El a mai precizat ca in maxim trei saptamåni se vor intoarce la Bucuresti pentru a clarifica detaliile contractuale.

"Am discutat deja cu toti operatorii de telefonie mobila din Romånia si cu reprezentantii guvernului. Noi estimam ca in doua, trei luni sa incepem montarea retelelor in Romånia", a mai spus Mundrusz.

"Orange Romånia a avut o intrevedere cu reprezentantii Shelton, care cauta oportunitati de afaceri in Romånia. A fost o intålnire in care partile s-au prezentat si si-au exprimat disponibilitati, insa påna in momentul de fata nu s-a luat vreo hotaråre in vederea unei colaborari viitoare", a declarat Amalia Fodor, PR manager al Orange Romånia.

Furnizorul maghiar, care lucreaza in Ungaria pentru Vodafone si Nokia, isi propune sa instaleze peste 1.000 de locatii in Romånia.

"Vom participa la o licitatie pentru un amplasament in Transilvania, locatie unde ne propunem sa avem peste 300 de statii", a completat directorul Shelton. In Ungaria, o astfel de locatie implica intre 500 si 700 de angajati.

Shelton va avea doua sedii centrale in Romånia, unul in Bucuresti si celalalt in Transilvania. "Dorim sa fructificam experienta profesionala pe care am dobåndit-o in Ungaria, iar dezvoltarea economica a Romåniei din ultima perioada ne-a atras aici.

In plus, profesionistii romåni sunt in numar foarte mare, iar faptul ca vorbesc mai multe limbi straine constituie un alt mare avantaj", a precizat Mundrusz.

Pentru realizarea proiectului, firma maghiara a anuntat ca este interesata in identificarea unor subcontractori locali. Directorul companiei maghiare spera ca lucrarile de amplasare a noilor statii sa inceapa in trimestrul urmator.

In Ungaria, principalii parteneri ai Shelton sunt Nokia, Vodafone, Westel si Pannon GSM. In ultimii trei ani, compania a realizat peste 1.450 de amplasamente pentru cei mai importanti operatori din Ungaria, ceea ce duce la 18.000 numarul locatiilor amenajate pe teritoriul Ungariei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO