Companii

Spitalul Arcadia din Iaşi, al familiei Fiterman, afaceri mai mari cu 27%

Spitalul Arcadia din Iaşi, al familiei Fiterman, afaceri...

Autor: Mirabela Tiron

22.05.2018, 00:07 1185

♦ Spitalul a trecut pragul de 30 de milioane de lei, un prag atins în urmă cu un an de doar patru companii care au ca obiect de activitate asistenţă spitalicească.

Arcadia Hospital, deţinut de familia Fiterman, una dintre cele mai bogate din zona Moldovei, a înregistrat anul trecut afaceri de 32,7 milioane de lei, în creştere cu 27% faţă de anul anterior, arată datele publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Compania a raportat şi un profit net mai mare, de circa 4,5 milioane de lei, faţă de 2 milioane de lei în anul anterior, arată aceeaşi sursă. În Arcadia Hospital lucrau 213 salariaţi anul trecut.

Spitalul Arcadia este principala unitate din grupul medical Arcadia şi unul dintre cele mai mari din ţară, fiind inaugurat în vara anului 2010. În acest spital au fost făcute investiţii de 20 de milioane de euro. Din acţionariatul spitalului mai fac parte şi medici, potrivit ultimelor date disponibile.

Familia Fiterman controlează grupul medical Arcadia, un jucător de talie medie pe piaţa serviciilor medicale private, ce include Arcadia Hospital (spital), Arcadia Policlinic (clinici), dar şi Arcadia Cardio (spital cardiologic).

Pe piaţa spitalelor private funcţionau 319 companii, cu afaceri totale de 865 de milioane de lei şi 5.800 de angajaţi în 2016, arată datele de la Registrul Comerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO