Companii

SRL-urile scad. PFA-urile sunt la putere: numărul de PFA-uri a crescut cu 40% în primul semestru

SRL-urile scad. PFA-urile sunt la putere: numărul de...

Autor: Miruna Diaconu

04.08.2023, 17:30 3056

Numărul de companii de tip SRL înfiinţate în T1/2023 a fost cu 8.000 mai mic decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, pe când numărul de PFA-uri a crescut cu circa 6.000 de înmatriculări noi, un avans de aproape 40%.

Peste 77.000 de societăţi au fost înfiinţate în primul semestru al acestui an, în creştere usoară faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Creşterea însă este susţinută de un număr mai mare de înmatriculări ale firmelor de tip PFA, cu 6.000 de societăţi mai multe faţă de anul trecut, ceea ce înseamnă un avans de 40%, potrivit datelor Registrului Comerţului.

Numărul de PFA-uri a atins un nivel record raportat la primul semestru din ultimii ani, în timp ce numărul de SRL-uri este în scădere, ceea ce arată că PFA-ul devine tot mai popular în privinţa formei de organizare a unei societăţi.

Astfel, în primele şase luni ale acestui an, peste 21.000 de PFA-uri au fost înfiinţate, în timp ce circa 49.000 de companii SRL au fost adăugate în piaţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO