Companii

Staţiunile montane atrag anual numai 15% din turiştii care intră în România. Bucureştiul şi marile oraşe, principalele destinaţii pentru călătorii

Staţiunile montane atrag anual numai 15% din turiştii...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

05.01.2017, 18:00 598
Staţiunile montane precum Buşteni sau Poiana Braşov au atras circa 1,5 mili­oane de turişti români şi străini, care re­pre­zintă peste 15% din totalul turiştilor care au vizitat România în 2015 ara­tă o analiză a ZF pe baza datelor de la Ins­ti­tutul Naţional de Statistică (INS). Dintre aceştia, mai bine de 11% au fost străini.

Principalele destinaţii ale turiştilor sunt Bucureştiul şi reşedintele de judeţ, care au atras 51% din cei aproape 10 milioane de turişti înregistraţi în Români, dar şi cei mai mulţi străini. Astfel 33% din turiştii atraşi în aceste zone sunt străini. Pentru calcularea numărului de turişti, INS a luat în calcul toate persoanele care călătoresc pentru o perioadă mai mică de 12 luni şi stau cel puţin o noapte într-o unitate de cazare turistică în zone vizitate din ţară.

Dacă în Bucureşti şi principalele oraşe din ţară predomină turismul de business, în staţiuni cei mai mulţi turişti sunt cei veniţi în vacanţă. În topul destinaţiilor preferate de turişti se află şi staţiunile de pe litoral, care au atras anul trecut peste 800.000 de vizitatori.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO