Companii

Stephan Weber pleaca de la conducerea Ursus si Timisoreana dupa trei ani

Stephan Weber pleaca de la conducerea Ursus si Timisoreana dupa trei ani
25.01.2010, 23:14 93

Stephan Maria Weber (desen), care a condus din 2007 pana inprezent Ursus Breweries, subsidiara locala a producatoruluisud-african de bere SABMiller, a renuntat la functia de presedinteinvocand motive personale, succesorul acestuia urmand sa fieanuntat in perioada urmatoare.

"Stephan Maria Weber a decis sa se retraga din functia depresedinte al Ursus Breweries, din motive personale. Sub conducereasa, activitatea Ursus Breweries a crescut , iar compania a ajuns saocupe pozitia de lider pe piata de bere din Romania. Cel care ii vaurma la conducerea companiei urmeaza a fi anuntat la o dataulterioara", au declarat reprezentantii Ursus Breweries. UrsusBreweries nu a facut inca publice rezultatele financiare obtinuteanul trecut, dar a anuntat ca in perioada octombrie-decembrievanzarile au scazut cu 18%, acesta fiind cel mai mare declin dinultimii cinci ani. Scaderea inregistrata intr-un an de crizafinanciara a fost insa in linie cu piata de bere, care a suportatun declin de 15%-20% in ultima parte a anului trecut. In acelasitimp, compania si-a majorat insa cota de piata, ajungand sa detinaaproape o treime din vanzarile totale de bere din Romania. In 2008,consumul de bere ajunsese la peste 95 l pe cap de locuitor, piataberii fiind una dintre sectoarele in care Romania a reusit sa intrein top zece la nivel mondial.

Ursus Breweris are peste 1.700 de angajati si a rulat in 2008afaceri de 325 mil. euro pe o piata de 1,6 mld. euro la acea datasi pe care principalii competitori sunt Heineken Romania si InBevRomania. Masterand in marketing, finante si resurse umane, Weber alucrat inainte sa intre in echipa SABMiller in companii precumProcter&Gamble sau BAT. Din 2003 face parte din grupulsud-african care produce bere, iar in urma cu trei ani a inceput saconduca filiala locala care detine marcile Ursus, Timisoreana siCiucas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO