Companii

Ştiri pe scurt - Companii - 30 septembrie 2010

Autor: Mediafax

29.09.2010, 23:05 29

ArcelorMittal Galaţi îşi majorează capitalul cu 24 mil.euro, sumă destinată investiţiilor

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi vrea să îşi majorezecapitalul social cu 101,3 mil. lei (24 mil. euro), prin aport înnumerar, în conformitate cu prevederile contractului deprivatizare, suma urmând să fie utilizată pentru investiţii,potrivit reprezentanţilor companiei. Compania are în prezent uncapital social de 2,35 mld. lei, conform datelor de la RegistrulComerţului. Operaţiunea va fi aprobată de acţionari la 6 octombrie.Pe ordinea de zi a adunării acţionarilor figurează şi completareaobiectului de activitate cu activităţi de consultanţă pentruafaceri şi management şi deschiderea a patru puncte de lucru.Afacerile combinatului s-au înjumătăţit anul trecut, de la 7,17mld. lei la 3,58 mld. lei, iar compania a trecut pe pierderi, cu unrezultat negativ de 1,4 miliarde de lei, de la profitul net de604,8 mil. lei din 2008. Proprietarul companiei, grupul siderurgicArcelorMittal, mai deţine în România trei combinate siderurgice, laRoman, Iaşi şi Hunedoara, la care se adaugă operatorul portuarRomportmet Galaţi şi firma ArcelorMittal Construction.

Dănilă, Petre & Asociaţii se extinde pe piaţa deconsultanţă fiscală şi de recuperare creanţe

Casa de avocatură Dănilă, Petre & Asociaţii (DPA) se extindepe piaţa de consultanţă fiscală şi de recuperare de bunuri şicreanţe, prin înfiinţarea unei firme noi şi încheierea unui acordde preluare a 25% din acţiunile societăţii Active Recovery.Societatea nou înfiinţată se numeşte Dănilă, Petre & AsociaţiiConsultanţă Fiscală. "O mare parte din cazurile de consultanţăjuridică (aproximativ 50%) care au venit în ultimul timp cătresocietatea noastră au implicat partea de servcii fiscale", adeclarat Luminiţa Dănilă, senior partner la Dănilă, Petre &Asociaţii. Firma Active Recovery a fost înfiinţată anul trecut, iarCasa de avocatură Dănilă, Petre & Asociaţii a fost constituităîn 2003. În cadrul tranzacţiei, Marian Comănescu, administrator alActive Recovery, a cedat 25% din părţile sociale şi a rămas cu oparticipaţie similară. Diferenţa de 50% din capital este controlatăde Eugenia Dumitrescu-Negru. Dănilă şi Comănescu nu au dorit săcomunice valoarea tranzacţiei. Comănescu a afirmat că tranzacţia afost o mişcare strategică şi este o continuare firească acolaborării anterioare, iar valoarea "a fost acceptată de toatepărţile".

Cumpărătorii ar plăti maxim 10.000 € în plus pe olocuinţă nouă faţă de una veche în aceeaşi zonă

Peste trei sferturi din tranzacţiile pe piaţa rezidenţială suntcu locuinţe vechi, cele mai multe cu preţuri în jurul a 60.000 deeuro, iar cumpărătorii sunt dispuşi că plătească cu până la 10.000de euro în plus pentru un apartament nou, faţă de unul vechi, dinaceeaşi zonă, potrivit Coldwell Banker. Mai mult de jumătate dintranzacţii sunt încheiate prin programul "Prima Casă",apartamentele care înregistrează cele mai bune vânzăriîncadrându-se sau fiind apropiate ca preţ de plafonul de 60.000 deeuro, deşi potenţialii cumpărători ar fi dispuşi să plătească cupână la 10.000 de euro în plus pentru un apartament nou, faţă deunul vechi, dacă este situat în aceeaşi zonă, se arată

într-un comunicat al Coldwell Banker Affiliates of România, unadintre cele mai active companii locală de consultanţă pe segmentulrezidenţial. Pe de altă parte, Coldwell Banker Affiliates ofRomânia apreciază că preţurile de tranzacţionare au înregistrat oscădere medie de 10% în ultimele patru luni. Preţurile obţinute decătre vânzătorii de locuinţe sunt, potrivit Coldwell, în medie cu8% mai mici faţă de cele publicate în anunţurile iniţiale devânzare.

Grupaj realizat din surse Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO