Companii

Sumitomo a adus finantarea pentru proiectele de anul viitor

15.12.2004, 00:00 27

Sumitomo Electric Wiring System (SEWS), producatoare de cablaje pentru industria auto, a realizat recent o majorare de capital de 4,2 mil. euro.
"Este o infuzie de capital necesara pentru continuarea investitiilor in Romania. Se refera in special la noua cladire de productie din Alba Iulia, dar si la mijloacele fixe si la echipamentele tehnice din centrele de productie din judetele Hunedoara si Alba", a declarat pentru ZF Transilvania Florin Ionut, director administrativ si financiar SEWS Romania.
"Majorarea de capital ne va permite indeplinirea obiectivelor pentru 2005, pentru ca, folosind-o pentru constructia unei noi hale, ne va asigura cresterea capacitatilor de productie", a mai precizat Ionut.
SEWS Romania a anuntat o cifra de afaceri de 24 - 30 mil. lire sterline (35 - 44 mil. euro), pentru acest an, iar estimarile pentru 2005 indica o cifra de afaceri de 70 mil. lire sterline (100 mil. euro) pentru toate cele trei centre de productie din Romania.
Societate detine in prezent trei unitati de productie in Romania - Deva, Orastie si Alba Iulia - cea mai importanta fiind cea de la Deva, cu o capacitate de productie dubla fata de celelalte doua.
Desi in prezent capacitatea de productie de la Alba Iulia este utilizata in proportie de 30%, conducerea companiei a anuntat ca de la 1 ianuarie, punctul de lucru va deveni complet operational, numarul total al angajatilor ajungand la jumatatea anului viitor la 1.200 de salarati. Unitatea de la Alba Iulia a fost inaugurata luna trecuta si a necesitat o investitie de 10 mil. euro.
"Alba Iulia s-a aflat in competitie cu orase ca Sibiu, Cugir sau Sebes pentru derularea acestei investitii" a mai spus Florin Ionut. El a precizat ca la Sumitomo tendinta este ascendenta si se estimeaza cresteri anuale ale vanzarilor de 50%, datorita capacitatilor de productie si a echipelor cu care se lucreaza.
"Eu sunt optimist in privinta evolutiei acestei industrii in urmatorii ani, care va deveni o locomotiva a industriei romanesti, mai ales dupa ce liberalizarea pietei textilelor va lovi in productia de lohn vestimentar. Poate ca peste 10 ani tendinta va fi mutarea spre Ucraina sau Rusia a acestor industrii, dar in urmatorii 2-3 ani directia este influentarea pozitiva a economiei romanesti", a mai spus Florin Ionut.
In Romania, Sumitomo Electric Wiring System Europe si-a inceput investitiile in anul 2000, o data cu dezvoltarea fabricii de cablaje de la Deva din judetul Hunedoara.
"La Deva am ajuns la ajuns la 1.400 de angajati, iar la Orastie avem alti 800. In primul an am avut o cifra de afaceri de 5 mil. euro, iar in 2003 prin deschiderea celorlalte doua fabrici am atins cifra de afaceri de aproape 20 mil. euro. In 2-3 ani, filiala din Romania ar putea ajunge lider in grupul SEWS Europe", a mai spus Florin Ionut.
In Europa, Sumitomo Electric Wiring System are filialele in Franta, Polonia, Slovacia, Ungaria, Germania, Anglia, Spania si Romania, printre clientii sai numarandu-se Toyota, Renault, Nissan, Honda, Isuzu, Rover, Suzuki, Opel, Fiat, Ford sau Mazda.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO