Companii

Tarom a renegociat contractul cu Globe Ground: am redus cu un milion de dolari anual costurile pentru handling

Tarom a renegociat contractul cu Globe Ground: am redus cu un milion de dolari anual costurile pentru handling

Foto: Catalin Abagiu

Autor: Mirabela Tiron

21.03.2012, 16:25 578

Compania Tarom a renegociat contractul cu compania de handling Globe Ground, obţinând o reducere a costurilor la serviciile de handling cu un milion de dolari anual, potrivit oficialilor companiei.

"În paralel, Tarom şi Globe Ground vor mai finaliza până la sfarşitul anului şi alte proiecte comune ce au în vedere extinderea portofoliului de clienţi pe baza de operare din Aeroportul Internaţional "Henri Condă", precum şi programe de eficientizare a operaţiunilor comune şi reducere a costurilor de operare a serviciilor la sol".

Tarom a demarat acţiunea de renegociere şi în cazul contractului pentru servicii de catering, încheiat cu Alpha Rocas. Valoarea economiilor rezultate prin renegociere se ridică la 660.000 de euro pe an. Oficialii Tarom au transmis că anul trecut au reuşit să reducă costurile cu 25 de milioane de euro mai mult faţă de rezulttul din anul anterior. Tarom nu a dat informaţii cu privire la cifra de afaceri, dar a făcut public numărul de pasageri transportaţi, respectiv 2,1 milioane de persoane.În prima săptămâ-nă din martie, Ministrul transporturilor, Alexandru Nazare, a transmis oficialilor Tarom să reducă cheltuielile cu serviciile de handling şi să renegocieze imediat contractul cu firma Globe Ground.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO