Companii

Tarom introduce din martie check-in la kiosk în aeroportul Henri Coandă

Tarom introduce din martie check-in la kiosk în aeroportul Henri Coandă

Autor: Mirabela Tiron

21.02.2012, 14:34 1218

Compania aeriană de stat Tarom va introduce din luna martie un serviciu de check-in la kiosk, un aparat special pentru check-in în aeroport, pentru zborurile interne şi internaţionale cu plecare de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, potrivit oficialilor companiei.

"Aplicaţia check-in la kiosk asigură posibilitatea pasagerilor să-şi efectueze singuri formalităţile de înregistrare pe zbor (check-in). Această aplicaţie va fi prima de acest tip dezvoltată în limba română şi va fi disponibilă şi în 14 limbi de circulaţie internaţională".

Implementarea acestui serviciu va reduce timpul de aşteptare în faţa ghişeelor de înregistrare (check-in clasic), potrivit oficialilor companiei.

Pasagerii vor avea posibilitatea să aleagă singuri locuri în avion, pe baza biletului electronic, a cărţii de identitate sau a paşaportului, iar identificarea şi înregistrarea se vor putea efectua în baza cărţii de identitate.

După ce au finalizat formalităţile de check-in la kiosk, pasagerii au posibilitatea de a tipări cartea de îmbarcare şi, dacă nu au bagaj pentru cală, pot merge direct la poarta de îmbarcare. Pasagerii care au bagaj pentru cală vor trebui să se prezinte la ghişeele Tarom "Baggage Drop-Off" din aeroport, pentru a preda bagajul de cală.

"Această facilitate va simplifica operaţiunile de îmbarcare la aeroport pentru pasagerii Tarom care se vor bucura de singurul serviciu de acest tip în limba română şi alte 14 limbi printre care engleză, franceză, spaniolă, italiană, olandeză, rusă" potrivit reprezentanţilor Tarom.

Un alt serviciu, cel de check-in online este disponibil pentru toţi pasagerii Tarom care se află în posesia unui bilet electronic valid, pe unul din zborurile operate de avioanele companiei sau pe cele realizate în cooperare cu liniile aeriene partenere - Air France, KLM şi Air Europa şi operate cu aeronavele acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO