Companii

Tiger Dej incearca sa-si atraga clientii cu hartie personalizata

16.12.2004, 00:00 41



Compania Tiger Somes din Dej, producatoare de hartie de ambalaj, mizeaza in 2004 pe o cifra de afaceri de 6,7 milioane de euro, cu 20% mai mare decat in 2003, in conditiile in care la sfarsitul lunii noiembrie firma depasise cu 800 de tone productia realizata in 2003.



"Vom incheia anul cu o productie de 5.600 de tone de hartie innobilata", a declarat pentru ZF Transilvania, Mircea Itu, directorul executiv al Tiger Somes.



Compania produce doua tiputi de hartie innobilata (cu polietilena pe o parte - n.r): personalizata (adaptata cerintelor fiecarui client in parte) si nepersonalizata, aceasta din urma detinand o pondere de 70% din productia totala a firmei.



Peste 60% dintre produsele firmei sunt destinate pietei europene - Italia, Franta, Germania, Slovenia, Austria si Polonia - restul mergand pe piata interna. Peste 95% dintre produsele Tiger Somes sunt destinate industriei alimentare pentru ambalarea dulciurilor, a produselor de morarit si panificatie, a zaharului si a cafelei. Printre clientii interni ai companiei se numara Rostar, Agrana, Vel Pitar, Boromir, Romdil, Feleacul, Miliv, Bega Pam, Lemarco, Pan Group, Dobrogea, Cora, Carrefour, Profi sau Artima.



Conducerea Tiger Somes a anuntat decizia de a investi in 2005 peste 2 mil. euro in constructia unui nou centru de productie la Dej.



"Noua locatie urmareste sa transforme o cota din productie in produse personalizate. Este important sa ne convingem clientii de faptul ca hartia innobilata nu e doar un ambalaj in sine, ci un produs publicitar folosit in promovarea propriei marci in competitia cu ceilalti", a mai spus directorul executiv al Tiger Somes.



Pentru dezvoltarea afacerii, producatorul dejean a achizitionat in 2001 un teren de 3,8 hectare. Constructia greenfield si dotarea cu utilaje a insemnat o investitie de 2,8 mil. euro.



"Investitia initiala a fost gandita cu posibilitati de dezvoltare, pentru ca ne propunem sa ajungem printre cei mai importanti producatori de ambalaje din Europa de Est", spune Itu.



Tiger Somes s-a infiintat in 1992 ca o societate mixta romano-italiana, avand ca obiecte principale de activitate producerea hartiei cu polietilena, precum si realizarea ambalajelor fixe. Actionariatul Tiger Somes este format din Valentino Fornaroli, care detine direct si indirect 72% din actiuni, Adrian si Mircea Itu, cu 24%, restul de 4% fiind impartite intre alti doi oameni de afaceri italieni. transilvania@zf.ro 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO