Companii

Ţiriac va folosi brandul Ţiriac Energy pentru primele benzinării

Ţiriac va folosi brandul Ţiriac Energy pentru primele...

Autor: Roxana Petrescu

19.09.2016, 00:07 3441
Ţiriac Energy, compania activă în domeniul comerţului cu produse petroliere controlată de omul de afaceri Ion Ţiriac, a spus la începutul acestui an că în termen de 3-5 ani vrea 200 de benzinării do-it-yourself, acesta fiind unul dintre cele mai ambiţioase planuri de extindere anunţate pentru piaţa de profil.

„Ţinând cont că au existat o serie de întârzieri în proiect cauzate de mai mulţi factori, inclusiv de schimbarea legislaţiei şi a procesului de auto­rizare, suntem rezervaţi în a face estimări în privinţa numărului total de staţii de tipul do-it-yourself func­ţionale la care vom ajunge până la finalul anului 2016. Însă proiectul continuă, obiectivele iniţiale ră­mânând neschimbate“, dă asigurări Remus Hîrceagă, director general al Ţiriac Energy.

La Ministerul Finanţelor, Ţiriac Energy funcţionează sub denumirea Oil Energy Trading. Fostul tenisman român a început această afacere în 2012, pe site-ul companiei preci­zându-se că obiectivul este de a deveni până la finalul anului viitor unul dintre liderii pieţei de trading cu produse petroliere din România, pentru ca la finalul anului 2022 să ocupe o poziţie similară pe piaţa din sud-estul Europei.

Hîrceagă spune că benzinăriile care vor fi deschise vor purta brandul Ţiriac Energy.

Potrivit celor mai recente informaţii disponibile, benzi­năriile vor avea un format simplificat, de genul do-it-yourself, o strategie complet diferită faţă de direcţia spre care se îndreaptă restul companiilor petroliere care şi-au transformat staţiile în centre de servicii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO