Companii

Toamna se numără giganţii energetici: În octombrie se decide soarta Electra şi Hidroenergetica

Autor: Roxana Petrescu

26.07.2011, 12:07 272

Ministerul Economiei va face până în luna octombrie o analizăreferitoare la înfiinţarea celor două companii energetice de stat,Electra şi Hidroenergetica, urmând a se lua o decizie finală înprivinţa înfiinţării acestora, a anunţat instituţia în urma uneiîntâlniri care a avut loc azi cu reprezentanţii FMI.

"În paralel, se analizează posibilitatea agreată şi de FMI areorganizării sectorului energetic în două companii care să asigureo exploatare optimă din punct de vedere tehnic bazată pe unmecanism clar de funcţionare în care să nu mai fie incluseHidroelectrica şi Nuclearelectrica", mai spun reprezentanţiiMinisterului Economiei.

Planul înfiinţării a doi giganţi energetic datează din vremeamandatului lui Adriean Videanu. Dacă îniţial cele două companii arfi trebuit să fie operaţionale la începutul anului 2010, planurileau fost blocate de numeroase acţiuni în instanţă ale FonduluiProprietatea şi a unor organizaţii sindicale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO