Companii

Top 10 cei mai mari proiectanţi în construcţii

Top 10 cei mai mari proiectanţi în construcţii

Autor: Andreea Neferu

27.11.2012, 00:07 2801

Cele mai mari zece firme de proiectare, prin mâinile cărora trec cele mai importante lucrări de construcţii din România, au avut anul trecut venituri cumulate din activităţi de proiectare şi arhitectură de circa 83,4 milioane de euro, potrivit calculelor ZF pe baza datelor furnizate de IBC Focus, companie specializată în agregarea informaţiilor din domeniul construc­ţiilor şi afacerilor.

Institutul de Studii şi Proiectări Hidroenergetice, Search Corporation, Metroul SA sau Iptana se numără printre firmele prezente în topul celor mai mari zece proiectanţi după veniturile din activităţi de profil realizate anul trecut. Pe piaţa construcţiilor, evaluată la aproximativ 9-10 miliarde de euro anul trecut, firmele de proiectare reprezintă un adevărat barometru, în contextul în care atunci când aceste companii reuşesc să-şi crească veniturile, automat şi sectorul construcţiilor va cunoaşte o revenire.

Firmele de proiectare au rol central în orice lucrare de construcţie, fie că este vorba de autostrăzi, hidrocentrale, hale industriale, centre co­­mer­ciale sau spaţii de birouri, ele aflându-se în spatele soluţiei tehnice şi oferind direcţia oricărui pas pe care constructorii îl fac.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO