Companii

Topul judeţelor cu cele mai mari creşteri ale businessului în 2015. Moldovenii sunt campioni

Topul judeţelor cu cele mai mari creşteri ale...
01.10.2016, 20:00 2261

Nouă judeţe din România au avut anul trecut un avans de peste 10% al cifrei de afaceri faţă de 2014, iar patru dintre acestea sunt din Moldova, o regiune a cărei dezvoltare economică stă aproape integral pe umerii antreprenorilor români.

Campionul creşterilor a fost judeţul Botoşani, unde busi­ne­ssul a avansat cu 17%, la  6,2 mld. lei anul trecut, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Podiumul creşterilor este completat de Cluj, cu investiţii puternice locale şi străine, şi de Vrancea, un judeţ care nu are nicio companie în top 500 din România, nu are multinaţionale de calibru, dar are multe firme antreprenoriale (Vrancart, Pandora Prod, Vincon).

Creşterile înregistrate de Botoşani şi Vrancea, judeţe care împreună generează doar 1% din cifra de afaceri a companiilor din România, arată că economiile locale se pot dezvolta şi prin firme antreprenoriale puternice. Elsaco este cea mai mare companie din Botoşani, iar Vrancart este cel mai mare business din Vrancea, ambele cu capital local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO