Companii

Tot pe minus: producţia de petrol şi gaze a OMV Petrom scade încă un trimestru, dar centrala de la Brazi a fost băgată din nou în priză

Tot pe minus: producţia de petrol şi gaze a OMV Petrom...

Autor: Roxana Petrescu

10.10.2023, 11:00 525

După un trimestru de pauză, „luminile“ de la centrala OMV Petrom de la Brazi au fost aprinse, unitatea revenind cu motoarele turate în sistemul energetic local. Din zona de producţie de petrol şi gaze veştile sunt din nou aceleaşi, scădere.

Potrivit raportului operaţional prezentat ieri de OMV Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, compania a avut o scădere în al treilea trimestru al anului faţă de perioada similară a anului trecut de circa 3% a producţiei totale de hidrocarburi generată de extragerea unor cantităţi mai mici de petrol, dar şi de gaze naturale.

Pe zona de cantităţi de petrol, compania a ajuns la o producţie de 54 de mii de barili echivalent/zi în al treilea trimestru al anului, cu 4% mai puţin faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce producţie de gaze naturale a fost în scădere uşoară în perioada analizată, de circa 2%.

Una dintre cele mai bune veşti ale celui de-al treilea trimestru a fost reconectarea la sistem a centralei electrice de la Brazi, cu o capacitate de 860 MW, al patrulea cel mai mare producător de energie din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO