Companii

Transportatorul de mărfuri Sorcani din Sibiu, afaceri mai mari cu 20% la nouă luni: „Vrem să facem o divizie verde, cu camioane electrice“

Transportatorul de mărfuri Sorcani din Sibiu, afaceri...

Autor: Mirabela Tiron

23.10.2023, 00:07 1444

Transportatorul de mărfuri  Sorcani din Sibiu, companie controlată de antreprenorul Mircea Barbu şi fondată în 1993, una dintre cele mai dinamice firme de transport de pe piaţa locală, a finalizat primele nouă luni din acest an cu afaceri în creştere cu 20% faţă de perioada similară a anului trecut.

„Estimăm că vom încheia anul cu acest avans de 20% în business. Am continuat să diversificăm portofoliul cu clienţi din zona de food, papetărie, farma şi agricultură, pesticide“, a spus pentru ZF Alexandru Dobra, di­rectorul de dezvoltare al companiei Sorcani.

Sorcani a participat  la licitaţii în străinătate şi a câştigat contracte noi. Importurile reprezintă 65% din cifra de afaceri, compania transportă mărfuri generale, de la alimente la medicamente sau ţigări pe importuri. Compania are clienţi din farma, auto, bunuri de larg consum, hârtie, din toate sectoarele.

„Am comandat în total anul acesta încă 20 de maşini şi ne gândim să facem o divizie verde, testăm acum camioane electrice“. Sorcani, cu 100 de camioane, transportă mărfuri generale pe rute din Europa, principalele pieţe fiind Germania şi Franţa.

Camioanele pleacă  încărcate din România spre Europa şi se întorc cu mărfuri generale în ţară.

Compania a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 77,5 milioane de lei, în creştere cu 40% faţă de 55 de milioane de lei anul anterior, cee ace o poziţionează în top 20 cei mai dinamici transportatori rutieri de mărfuri, potrivit datelor ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO