Companii

Transportatorul Dumagas renunţă la piaţa din Bucureşti

Mircea Vlah, directorul general al Dumagas

Mircea Vlah, directorul general al Dumagas

Autor: Mirabela Tiron

27.02.2017, 00:07 6316

"Infrastructura Capitalei e un dezastru, pierdem timp şi bani."

Mircea Vlah, şeful companiei Dumagas, unul dintre cei mai mari transportatori de pe piaţă, cu afaceri de 42 mi­lioane de euro anul trecut, spune că a renunţat la contractele de livrare în Bucureşti, cursele nemaifiind profitabile din cauza duratei mari petrecute de camioane în trafic.

"Am ales să ne protejăm şi livrăm doar în provincie, cel mai mult în Timişoara, în nordul Moldovei, Craiova, Turda şi mai facem şi în Ilfov unele livrări", a spus pentru ZF Mircea Vlah.

Infrastructura rutieră este defici­tară nu doar în Capitală, ci în toată ţara.

Şeful Dumagas spune că în ţară transportul se face doar la tem­pe­ra­tură controlată, iar acum compania va lucra mai mult cu sub­contractori pentru a mini­mi­za riscurile.

"De 27 de ani aşteptăm să se modernizeze infrastruc­tu­ra, nu mai am nicio aşteptare de la guvernanţi."

Dumagas, controlată de fondul de investiţii Bancroft, a bugetat investiţii de 3 milioane de euro în acest an pentru reînnoirea flotei auto şi are în plan să facă angajări, căutand atat conducători auto, cat şi persoane care să lucreze în depozite. "Găsim şoferi pentru că le dăm 1.800 de euro pe lună cu diurnă cu tot."

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO