Companii

Tranzacţie-surpriză: Affidea, al şaselea jucător din piaţa medicală, preia centrele de radioterapie MedEuropa România, un business de 20 mil. euro, creat acum şase ani. Sursele ZF din piaţă estimează tranzacţia la circa 100 mil. euro, suma incluzând şi imobilele deţinute de MedEuropa

MedEuropa a intrat în România cu o primă clinică în 2018, iar ulterior s-a extins în mai multe oraşe importante din ţară - Constanţa, Braşov, Bucureşti, Oradea.

MedEuropa a intrat în România cu o primă clinică în 2018, iar ulterior s-a extins în mai multe oraşe importante din ţară - Constanţa, Braşov, Bucureşti, Oradea.

Autor: Georgiana Mihalache

05.03.2024, 10:00 168

Compania numără patru clinici în Braşov, Bucureşti, Oradea, Constanţa şi a cincea care urmează să fie deschisă la Iaşi ♦ Brandul MedEuropa va rămâne în piaţă, cu aceeaşi echipă medicală şi de management, doar acţionarul se schimbă ♦ Investiţia totală a MedEuropa în dezvoltarea pe piaţa locală până în prezent a fost de circa 70 mil. euro, din cele mai recente date ale companiei ♦ Pentru Affidea, tranzacţia marchează intrarea în sfera radioterapiei, folosită în tratamentele bolnavilor de cancer, o nişă de piaţă foarte accesată, pe măsură ce numărul bolnavilor creşte ♦ Tranzacţia a vizat doar piaţa locală, MedEuropa având clinici şi în Franţa şi Germania.

Affidea Group, cel mai mare jucător din pia­ţa imagisticii medi­cale, cu servicii de diagnostic şi trata­ment, cumpără cele patru centre de radioterapie MedEuropa România, specializate în tratamentul bolnavilor de cancer. Este cea mai mare tran­zacţie din domeniul medical din acest an, MedEuropa fiind un jucător mediu în piaţă, cu afaceri estimate la 20 mil. euro.

Investiţiile operatorului medical preluat de Affidea pe piaţa locală au ajuns la circa 70 mil. euro, având în ve­dere nivelul echipamentelor folo­site şi faptul că terenurile pe care sunt construite clinicile sunt achiziţionate, nu închiriate. Anterior, oficialii MedEuropa spuneau că o clinică presupune o investiţie de cel puţin 7-12 mil. euro.

MedEuropa a intrat în România cu o primă clinică în 2018, iar ulterior s-a extins în mai multe oraşe impor­tante din ţară. Cu un număr de bol­navi de cancer în continuă creştere, nevoia de servicii medicale a dus centrele MedEuropa în oraşe precum Braşov, Constanţa, Bucureşti, Ora­dea, Iaşi. Businessul funcţionează ma­jo­ritar prin decontările de la Casa Na­ţio­nală de Asigurări de Sănătate pe programul naţional de cancer. În ulti­mii doi ani, MedEuropa a fost cea mai dinamică firmă din sec­torul de sănă­tate, aşa cum a reieşit din anuarul ZF Cele mai dinamice companii din Ro­mâ­nia, produsul prin care ZF aduce în prim-plan companiile care cresc din zece sectoare mari de activitate.

Pentru această tranzacţie, Con­siliul Concurenţei trebuie să dea unda verde. Cele două părţi nu au dorit să dez­văluie valoarea tranzacţiei, invo­când confidenţialitatea informaţiei. Surse din piaţă au spus însă pentru ZF că tranzacţia s-ar putea apropia de 100 mil. euro, inclusiv imobilele deţinute de MedEuropa România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO