Companii

Triplare în zece ani a vânzărilor la vitamine şi suplimente alimentare. Piaţa ajunge la 2,7 miliarde de lei în 2022

Triplare în zece ani a vânzărilor la vitamine şi...

Autor: Georgiana Mihalache

12.12.2022, 07:38 338

Vânzările de vitamine şi suplimente alimentare s-au triplat într-un deceniu, până la 2,7 mld. lei care va fi va­loarea pieţei în 2022, arată cifrele oferite de compania de cercetare Euromonitor International, la solicitarea ZF.

Cel mai rapid ritm de creştere al pieţei suplimentelor alimentare şi vitaminelor a fost în 2021, de aproape 18% faţă de anul anterior. Această evoluţie s-a suprapus cu impactul celui mai agresiv val de pandemie, criza sanitară determinând oamenii să caute soluţii pentru a-şi creşte imunitatea.

Piaţa a crescut semnificativ în ultimii ani, pe fondul unui ritm agitat de viaţă. Cele mai mari companii care pun pe piaţa locală suplimente şi vitamine sunt majoritar reprezentanţe ale unor giganţi internaţionali, care aduc direct sau prin distribuitori produsele în farmacii, fără capacitate de producţie în ţară. În ultimii ani însă, în urma cererii din partea pacienţilor şi a creşterii apetitului pentru vitamine, producătorii s-au orientat spre diversificarea porto­foliului pe această zonă, mai ales că sunt produse care nu au preţul reglementat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO