Companii

Ultima ora: Patriciu are actiunile inghetate la Petromidia

07.03.2006, 00:00 26

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a pus sub sechestru asigurator pe actiunile societatii Rompetrol Rafinare-Petromidia aflate in proprietatea actionarului majoritar, grupul Rompetrol, a anuntat Rompetrol Rafinare la Bursa de Valori Bucureti.

"Instituirea sechestrului asigurator a fost efectuata fara ca procurorii sa instiinteze societatea asupra acestei masuri ori asupra motivelor pentru care procurorii au dispus instituirea masurii sechestrului", a sustinut Rompetrol.

Grupul Rompetrol detine 75% din Petromidia si este controlat de Dinu Patriciu si Phill Stephenson. Petromidia are o valoare bursiera de aproape 500 de milioane de euro.

Compania va contesta masura in instanta, considerand actiunea ilegala si lipsita de temei.

Conducerea Rompetrol Rafinare argumenteaza ca la dosarul cauzei exista probe care demonstreaza inexistenta unui eventual prejudiciu.

Masura este nefundamnetata si poate afecta lichiditatea bursiera a titlurilor Rompetrol Rafinare si finantarea proiectelor de dezvoltare ale societatii, sustine grupul.

Petromidia a inchis sedinta de tranzactionare de luni la 1.000 de lei.

Omul de afaceri Dinu Patriciu, presedinte si director general al grupului Rompetrol, este cercetat de Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru mai multe infractiuni, procurorii solicitand arestarea lui.

Patriciu este acuzat de initiere de constituire a unui grup infractional in scopul spalarii unor sume de bani, realizate ca urmare a unei infractiuni precum delapidare cu consecinte deosebit de grave, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala, spalare de bani, precum si de manipularea pietei de capital.

Rompetrol este cel mai mare grup industrial romanesc privat, cu majoritatea operatiunilor si activelor in Romania si Europa de Sud-Est. Principalele activitati sunt in domeniile rafinare si vanzare de produse petroliere, cu interese adiacente in explorare, productie si alte servicii pentru industria petroliera, precum foraj, constructii, transporturi.

Grupul petrolier a raportat pentru anul trecut o cifra de afaceri de 2,34 miliarde dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO