Companii

Un american pasionat de maşini a cheltuit 600.000 de dolari ca să-şi poată parca Ferrari-ul lângă canapea

Un american pasionat de maşini a cheltuit 600.000 de...
05.10.2014, 15:00 1119

Un număr tot mai mare de dezvoltatori imobiliari din SUA investesc în construirea de apartamente-garaj, locuinţe care au devenit un trend printre oameni de afaceri bogaţi, pasionaţi de maşini.

Eric Murphy, un executiv american de 54 de ani din industria de sănătate, şi-a cumpărat cu 300.000 de dolari un garaj în complexul AutoMotorPlex din oraşul american Minneapolis. Garajul său nu este unul obişnuit, pentru că lângă luxoasele sale automobile BMW M5, Mercedes SL550 AMG şi Ferrari sunt parcate lângă o canapea, iar la câţiva paşi se află o bucătărie, relatează Bloomberg.

Murphy a investit încă 300.000 de dolari în locuinţa sa. La etajul al doilea al locuinţei se află un living de 170 de metri pătraţi, unde Murhy deseori găzduieşte petreceri.

“Am fost întotdeauna pasionat de maşini şi sunt încântat de ideea unei peşteri a bărbaţilor (man cave  – concept folosit în SUA care descrie o cameră dedicată strict bărbaţilor şi prietenilor acestora, menită pentru a petrece timp jucând biliard sau pentru a urmări meciuri de fotbal – n.red )”, a spus Murphy, al cărui fost garaj nu era suficient de mare pentru a găzdui colecţia de 10 maşini ale sale.

Dezvoltatorii imobiliari spun că cea mai mare parte din cumpărătorii de astfel de locuinţe sunt bărbaţi, care de multe ori trebuie să-şi convingă soţiile să cumpere un apartament-garaj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO