Companii

Un antreprenor din lactate acuză marii jucători. „Cum au multinaţionalele pierdere când eu fac profit pe aceeaşi piaţă?“

Un antreprenor din lactate acuză marii jucători. „Cum...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

05.09.2016, 00:07 3819

Florin Herbai, antreprenorul care controlează producătorul de lactate Simultan din judeţul Timiş, cu afaceri de 143 mil. lei anul trecut şi o marjă de profit de 11%, spune că este greu să lupte cu multinaţionalele din cauza faptului că de multe ori acestea distrug firmele mici mergând pe pierdere.

„Dacă eu, un procesator român, am un concurent într-o zonă izolată, care este mult mai mic ca mine pot să mă duc să ofer un preţ mai mare pentru laptele din zona respectivă şi pot să-l distrug mergând în pierdere. Pot să cumpăr laptele mult mai scump şi pot să vând în zona lui mult mai ieftin. Şi de aici porneşte întrebarea mea: cum pot multinaţionalele din industria lactatelor să aibă pierderi de zece ani în condiţiile în care eu sunt pe profit şi activez în aceeaşi piaţă?“, a declarat antreprenorul, care deţine al doilea cel mai mare producător cu acţionariat românesc din industria lactatelor. 

După preluarea Albalact, care în prezent este cel mai mare producător român din industrie, de către Lactalis, Simultan îi va lua locul în clasamentul companiilor româneşti din lactate. Simultan este singura companie din top zece din industria laptelui care a lucrat anul trecut cu o marjă de profit de peste 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO