Companii

Un bucurestean din cinci a trecut deja prin Cotroceni Park

01.11.2009, 23:14 39

Circa 380.000 de oameni au trecut in primele patru zile de ladeschidere pragul mallului AFI Palace Cotroceni, afluxul de oamenidepasind asteptarile proprietarilor mallului si acutizand blocajein traficul din zona Eroilor - Drumul Taberei, in special in oreleserii.
"In prima zi am avut 82.500 de vizitatori, in a doua si a treia aufost aproape 95.000 de oameni, iar astazi (duminica), la cum merglucrurile pana acum (ora 15.00 - n.red.), cred ca am putea atinge100.000 de vizitatori", a declarat Israel Visel, directorulmallului AFI Palace Cotroceni.
Spre comparatie, Baneasa Shopping City, care era cel mai mare malldin Bucuresti pana la deschiderea proiectului Cotroceni, a atras inprimele trei zile de functionare, in aprilie 2008, 120.000 devizitatori, respectiv o medie de 40.000 de oameni pe zi.
Mallul a atras atat cumparatori, cat si simpli curiosi, care auvenit sa vada cel mai mare mall de pe piata locala. Reprezentantiicompaniei AFI Europe, dezvoltatorul proiectului de 300 mil. euro,nu au putut oferi cifre legate de vanzarile comerciantilor, darspun ca acestia s-au aratat multumiti.

Real, record de vizitatori
Reprezentantii retelei de hipermarketuri Real, cel mai mare chiriasal proiectului Cotroceni Park, au declarat ca unitatea din mall ainregistrat in ziua inaugurarii cel mai mare numar de clienti dincadrul vreunui magazin de pe piata locala, fara a da mai multedetalii. Real opereaza in total trei hipermarketuri in Capitala sialte 19 magazine in tara.
Pentru a face fata numarului mare de vizitatori, reprezentantiimallului au decis de cateva luni ca terenul pe care este prevazutaconstructia mai multor cladiri de birouri sa fie folosit pentruparcare, suplimentand astfel spatiul cu circa 800 de locuri, pelanga cele 2.500 din parcarea subterana si supraterana.
AFI Palace Cotroceni este cel mai mare mall de pe piata locala,avand o suprafata inchiriabila de aproape 80.000 mp si chiriasiprecum Real, Zara, C&A, Humanic, Waikiki, Deichmann, Domo, KFC,Nordsee operatorul de cinematografe Cinema City, care va deschidesi o sala 3D IMAX.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO