Companii

Un fond de investiţii al IKEA a cumpărat terenul fabricii Timpuri Noi pentru 35 milioane euro

Un fond de investiţii al IKEA a cumpărat terenul fabricii Timpuri Noi pentru 35 milioane euro
13.07.2010, 18:58 88

Fondul de investiţii Interprime Properties, parte din grupulsuedez Ikea, a cumpărat platforma Timpuri Noi din Bucureşti pentru34,6 milioane de euro. Terenul, amplasat în Splaiul Unirii numărul165, are o suprafaţă de peste 51.000 de metri pătraţi, iar vânzareaa fost anunţată de compania Timpuri Noi. În 2007 compania solicita100 milioane de euro, fără TVA, pentru vânzarea terenului, ocupatîn proporţie de 60% de construcţii.

Interprime Properties este controlată în proporţie de peste 99,99%de către compania Romprop Holding B.V., înregistrată în Olanda laaceeaşi adresă cu firma Vastint Holding, deţinută de Inter-IKEAGroup, dezvoltatorul şi operatorul magazinelor Ikea din Europa şiChina.

De asemenea, Vastint Holding controlează firma lituaniană PinusProprius, care deţine restul de 0,01% din capitalul fondului care acumpărat platforma Timpuri Noi. Mai mult, Marius Baltramiejunas,managing director al Pinus Proprius, este preşedintele Consiliuluide Administraţie al Interprime Properties.
Grupul suedez Ikea a intrat în luna martie direct pe piaţa deretail românească, după achiziţia drepturilor de operare şi afrancizei magazinului din Bucureşti. Citiţi mai mult despreactivitatea IKEA pe piaţa locală pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO