Companii

Un om de afaceri din Galati vinde cu 60 mil. euro terenurile Helitube din Bucuresti

Un om de afaceri din Galati vinde cu 60 mil. euro terenurile Helitube din Bucuresti

Click petru imaginea intreaga

03.08.2007, 20:29 450

Compania de dezvoltare imobiliara BelRom, controlata de mai multi investitori belgieni, a semnat un contract pentru preluarea unui teren cu o suprafata de noua hectare si a unor active detinute de firma Helitube in cartierul Colentina din Bucuresti, tranzactie de aproximativ 60 mil. euro, au declarat pentru ZF surse din piata imobiliara.
Helitube este controlata de firma Metaltrade International, detinuta de omul de afaceri Corneliu Gavaneanu, care are in proprietate porturile Docuri si Bazinul Nou din Galati.
BelRom este controlata de oamenii de afaceri belgieni Carl Decoopman, Steven Vandenbosse si Hendrik Danneels. Potrivit informatiilor publicate in timp in presa, Gavaneanu este un fost ofiter SIE care a trecut prin ambasadele Frantei si Italiei. Prin intermediul porturilor controlate la Galati sunt rulate mai multe afaceri cu tabla laminata de la combinatul siderurgic Mittal.
Pretul terenului se ridica la peste 650 de euro/metrul patrat, destinatia acestuia urmand a fi probabil dezvoltarea unui proiect imobiliar mixt. Tranzactia se va inchide in cateva luni.
Reprezentantii BelRom nu au dorit sa faca niciun fel de comentarii referitor la aceasta tranzactie, in timp ce Corneliu Gavaneanu nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei. BelRom este unul dintre cei mai activi dezvoltatori de pe piata locala pe segmentul parcurilor de retail.
Primul proiect a fost dezvoltat la Sibiu si a fost vandut deja pentru 82,7 mil. euro. Compania are in stadii avansate de dezvoltare alte trei parcuri de retail la Targu-Mures, Bacau si Braila si a anuntat alte doua orase in care va incepe dezvoltari similare - Deva si Focsani. Reprezentantii companiei au anuntat ca urmaresc achizitia altor cinci-sase loturi de teren in toata tara.
In cartierul Colentina nu a fost anuntat pana in prezent niciun proiect de centru comercial, cei mai importanti jucatori de retail prezenti in zona fiind Carrefour si Metro. Anul acesta au fost derulate cele mai mari tranzactii cu terenuri de pe piata Capitalei, tinand cont doar de preluarea platformelor industriale Laromet sau Tricodava sau a terenului fostei baze sportive Spartac, afaceri de ordinul zecilor de milioane de euro fiecare.
De altfel, doar cele mai mari cinci tranzactii cu terenuri realizate in Bucuresti in acest an cuprind loturi cu o suprafata cumulata de 425.000 de metri patrati (42,5 hectare), cu o valoare totala de peste 263 milioane de euro - un pret mediu de 618 euro/metrul patrat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO