Companii

Un sector care s-a prăbuşit în ultimii 15 ani: Industria metalurgică mai are 27.000 de angajaţi, cât avea singur Sidex la privatizare

Un sector care s-a prăbuşit în ultimii 15 ani:...

Autor: Dana Ciriperu

06.06.2017, 20:00 447

Metalurgia, o industrie de aproa­pe 4 miliarde de euro anual, mai are doar 27.000 de angajaţi, la jumătate faţă de 2008 după un proces de restruc­tu­rare care a vizat întregul sector şi în ur­ma căruia combinatul siderurgic din Ga­laţi, cel mai mare jucător din piaţă, a co­­borât pentru prima dată sub 6.000 de sa­lariaţi.

Mai mult, datele statistice arată că la finalul anului 2015 întreaga industrie meta­lurgică, formată din 460 de com­panii, avea un număr de angajaţi com­pa­rabil cu efectivele fostului Sidex în 2001, la privatizare.

„Restructurarea în industria me­ta­lur­gică nu a apărut odată cu criza din 2008-2009, dar a fost, într-adevăr, pu­ter­nic accelerată de aceasta. Odată cu de­clan­şarea crizei piaţa s-a restrâns, con­curenţa a devenit din ce în ce mai pu­ter­nică (în special din partea pro­ducă­to­rilor din Asia), drept urmare s-a înre­gis­trat o scădere continuă a producţiei in­terne de la an la an şi pe cale de conse­cinţă şi scăderea constantă a numărului de angajaţi, în încercarea companiilor de a ţine costurile sub control“, a spus Nicu Durău, directorul de HR al Alro, unul dintre cei mai mari jucători din industrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO