Companii

Uzinsider se asociaza cu Alstom pentru o afacere in domeniul mediului

30.04.2001, 00:00 52



Grupul multinational Alstom , printr-una dintre diviziile sale , s-a asociat cu firma romaneasca Uzinsider pentru crearea pe piata romaneasca a unei afaceri in domeniul protectiei mediului, cu accent pe depoluarea aerului, in special in industria energetica, metalurgica, a cimentului, celulozei si hartiei.

Potrivit lui Dalia Constantinescu,directorul executiv al noii companii, Alstom Power-Uzinsider, capitalul initial al societatii este de 100.000 de euro,Alstom va detine 51%din actiuni, restul apartinand lui Uzinsider.

Firma mixta va realiza in cursul anului viitor , potrivit estimarilor conducerii, o cifra de afaceri de 2,5 milioane de euro.

"Proiectele noastre vor viza mai ales piata romaneasca, iar printre clientii nostri se va regasi societatea Termoelectrica", a spus Dalia Constantinescu.Ea a mentionat ca in acest an firma va face investitii in aparatura si tehnologie in valoare de 200.000 de euro, iar pana la sfarsitul anului viitor valoarea investitiilor va atinge 400.000 de euro.

Compania Alstom Power N.V. din Olanda apartine grupului multinational Alstom, una dintre cele mai importante firme din domeniul infrastructurilor de energie si transporturi si activeaza in peste 70 de tari.Printre proiectele realizate de Alstom se numara cele care vizeaza reducerea emisiilor de particule si gaze, a consumului de energie, a zgomotului si poluarii, in general.

Grupul romanesc Uzinsider detine mai multe companii pe piata romaneasca cu activitati in principal in industria metalurgica.Este principalul actionar al producatorului autohton de electrofiltre si filtre cu saci, Comelf din Bistrita, cu o cifra de afaceri de peste 11mil.dolari.

Datele disponibile pentru Uzinsider arata ca firma a avut in 1999 o cifra de afaceri de 54,669 mil.dolari si un profit brut de 906,121 mii dolari.

Uzinsider detine Uzinsider Engineering SA Galati, societate specializata in cercetare si proiectare tehnologica in industria metalurgica cu o cifra de afaceri in 1999 de aproape 5mil.dolari.

O alta societate a grupului este 24Ianuarie SA Ploiesti, cu o cifra de afaceri de 4,765 mil.dolari, care produce echipamente tehnologice.

Trefo SA Galati produce produse siderurgice(sarme de otel, cabluri electrice, lanturi) si a avut o cifra de afaceri de 10,850mil.dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO