Companii

Vânzările Coca-Cola HBC România, la un nou nivel record după un avans al volumelor de 9% în 2016

Coca-Cola HBC România are trei fabrici, la Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei

Coca-Cola HBC România are trei fabrici, la Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei

Autor: Mădălina Dediu Panaete

17.02.2017, 00:07 1535

Creşterea din România a fost a doua cea mai mare din cele peste 20 de ţări unde activează gigantul Coca-Cola HBC, un business de 6,2 miliarde de euro anual.

Coca-Cola HBC România, liderul pieţei de băuturi răcoritoare din România, a avut anul trecut vânzări de peste 950 de milioane de litri (167 mil. de navete), în creştere cu 9% faţă de anul precedent, conform celui mai recent raport al companiei-mamă.

„Vânzările din România s-au menţinut pe creştere pentru opt trimestre consecutiv. Pe segmentul băuturilor carbonatate, brandurile Coca-Cola şi Fanta au crescut cu aproape 10% (high single digits - n. red.), avansul fiind determinat de campaniile de marketing realizate. Pe segmentul băuturilor necarbonatate, categoria de apă a avut o creştere de sub 5% (low single digits), pe când cea de sucuri de fructe (juice) a postat un avans de peste 10% deter minat de performanţa bran dului Cappy Pulpy“, se arată în raportul citat. Acesta este al doilea an consecutiv de creştere a volumelor Coca-Cola HBC România după ce anterior timp de doi ani volumele au fost pe o pantă descendentă.

Avansul de 9% al volumelor anul trecut aduce cu sine o creştere şi la nivelul cifrei de afaceri. La nivelul anului 2015, cifra de afaceri a companiei a ajuns la 2,1 miliarde de lei (472 mil. euro), în creştere cu 16% faţă de anul precedent, marcând astfel cel mai bun an din istoria de 25 de ani a companiei de pe plan local. În acel an, volumele au crescut cu 11% faţă de cel precedent. Astfel, creşterea volumelor cu 9% de anul trecut a adus cu sine un avans cel puţin egal al vânzărilor, conform estimărilor ZF, având în vedere că în primul semestru creştrea businessului companiei a fost de 18%.  Cifra de afaceri a companiei în 2016 nu a fost făcută deocamdată publică.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO