Companii

Vânzările de camioane cresc de două ori mai repede decât piaţa

Vânzările de camioane cresc de două ori mai repede...

Autor: Bogdan Alecu

28.03.2016, 00:07 1442
Vânzările de vehicule comerciale, cele utilizate la transportul de bunuri, au crescut cu 43%, la aproape 3.200 de unităţi în primele două luni din acest an comparativ cu aceeaşi perioadă din 2015, un ritm dublu faţă de cel al pieţei auto, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

Segmentul a fost şi anul trecut printre cele mai di­namice din auto şi este un indicator privind mersul eco­no­miei şi investiţiile com­paniilor deşi infrastructura proastă continuă să fie prin­ci­pala problemă a trans­portatorilor.

Vânzările de camioane grele, de peste 16 tone, au închis anul 2015 cu un volum de peste 7.000 de unităţi, în creştere cu circa 50% com­parativ cu anul anterior, în condiţiile în care firmele de transport au continuat să-şi reînnoiască flotele şi chiar să le extindă.

Creşterea pieţei se vede şi în contractele semnate de companii.

În decembrie com­pania de transport Dolo Trans Olimpic a achiziţionat cea mai numeroasă flotă din 2015 de la Mercedes-Benz România, 79 de unităţi au fost deja li­vrate în 2015 şi urmează alte 45 de unităţi în 2016, valoarea cumulată a celor două flote fiind de aproximativ 10 milioane de euro, potrivit estimărilor ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO