Companii

Verde Magnesium, companie în spatele căreia se află societatea americană de investiţii Amerocap, vrea să investească 1 mld. dolari în exploatarea minieră a magneziului şi în dezvoltarea unei fabrici de magneziu metalic în România

Autor: Alexandra Matei

17.04.2024, 00:06 617

Investiţia totală, de 1 mld. dolari, va asigura o capacitate maximă de producţie a fabricii de 90.000 de tone de magneziu metalic pe an şi se va realiza gradual, într-un orizont de circa opt-zece ani  Prima tonă de magneziu metalic va fi produsă în aproximativ patru-cinci ani din acest moment.

Europa va relua exploatarea mi­nieră a magneziului pentru prima dată în mai mult de un deceniu, în timp ce Uniunea Europeană încearcă să îşi reducă dependenţa de importurile chinezeşti de materii prime esenţiale, scrie FT. România, membră a Uniunii Europene, a acordat vineri, 12 aprilie 2024, o concesiune minieră companiei Verde Magnesium, în spatele căreia se află societatea americană de investiţii Amerocap.

Compania Verde Magnesium vrea să investească 1 mld. dolari în ex­ploa­tarea minieră a magneziului şi în dez­voltarea unei fabrici de magneziu me­ta­lic în România, a spus pentru ZF Alexandru Roşu, CEO-ul acesteia. Lucrările de exploatare, precizează el, vor dura până la cinci ani de zile, iar în paralel se va lucra şi la dezvoltarea uni­tăţii de producţie a magneziului metalic.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO