Companii

Vola.ro: Italia a fost din nou destinaţia către şi dinspre care românii au zburat cel mai mult. Românii au ales destinaţii mai scumpe sau au plătit mai mult pe biletul de avion

Vola.ro: Italia a fost din nou destinaţia către şi...

Autor: Miruna Diaconu

03.10.2022, 19:00 66

♦ În perioada iunie-august, Vola a vândut 107.000 de bilete, cu 10% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Claudia Tocilă, director de mar­ke­ting la Vola.ro, spune că anul acesta în topul preferinţelor turiştilor care au cumpărat bilete de avion de pe plat­forma online a fost Italia. Cifrele agen­­ţiei de turism arată o revenire a cererii la nivelul din 2019, însă după doi ani în care călătoriile au fost mai mult restricţionate, românii au fost dis­puşi să plătească mai mult pe bi­letele de avion pentru a putea călători.

„Ridicarea restricţiilor impuse de pandemie şi dorinţa românilor de a pleca mai mult şi mai des după o lun­gă perioadă de interdicţii s-au tradus într-o creştere semnificativă a călăto­riilor din această vară. Aşa cum era de aşteptat, Italia a fost din nou desti­naţia către şi dinspre care românii au zburat cel mai mult. Au urmat zbo­rurile interne, este al doilea an în care destinaţiile interne ocupă a doua poziţie în topul popularităţii, şi zboru­rile spre şi dinspre Marea Britanie, Spania, Grecia, Franţa şi Germania“, spune Claudia Tocilă.

Ea precizează că preferinţele turiştilor cu privire la destinaţii au rămas aceleaşi ca înainte de pande­mie, însă preţurile şi dorinţa de a că­lători au fost în creştere anul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO