Companii

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Cristina Bâtlan, acţionar Musette

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Cristina...

Autor: Cristina Roşca

10.09.2015, 00:05 1905

Cristina Bâtlan (41 de ani) a fondat businessul cu pantofi şi genţi Musette în urmă cu mai bine de două decenii, când avea doar 18 ani şi era studentă la Facultatea de Drept.

Când a lansat Musette Cristina Bâtlan nu avea experienţă pentru că nu lucrase niciodată. Între timp a hotărât să abandoneze studiile universitare pentru a-şi concentra atenţia asupra companiei care astăzi este prezentă în capitalele modei precum Paris, Viena şi are venituri de 55 milioane de lei anul trecut. Businessul, care are activităţi atât în retail cât şi în producţie, a crescut an de an indiferent de condiţiile economice din piaţă.

Cristina Elena Bâtlan sau „Doamna Musette“ a început iniţial un business cu ţesături, pe care l-a dezvoltat sub brandul Musette timp de aproape un deceniu. În 2000 însă familia Bâtlan decide să deschidă o fabrică de pielărie şi să treacă la o nouă etapă. Acum Musette deţine două fabrici pe piaţa locală, unde produce câteva zeci de mii de pantofi şi genţi per colecţie, potrivit datelor ZF.

Produsele realizate în România sunt vândute atât pe piaţa locală în cele 19 magazine existente, cât şi în străinătate, în Liban, Mongolia, Ungaria, Franţa, Austria, Israel şi Bulgaria. Planurile Cristinei Bătlan nu se opresc însâ aici. Aşa cum declara în urmă cu câţiva ani, vrea să deschidă 300 de magazine Musette în mai multe colţuri ale lumii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO