Constructii & Imobiliare

Acţionarul Elpreco şi fostul proprietar al fabricii Bergenbier sunt interesaţi de fabricile Holcim-Lafarge

Acţionarul Elpreco şi fostul proprietar al fabricii...

Autor: Andreea Neferu

23.09.2014, 00:06 700
Grupurile şi fondurile de investiţii străine interesate de achiziţia activelor pe care cei doi giganţi din industria cimentului Lafarge şi Holcim le pun la vânzare pentru a putea fu­ziona au avut sau încă au legătură cu piaţa românească, fiind implicate inclusiv în acţiona­riatul unor firme din zona construcţiilor.
 
Grupul irlandez CRH, care deţine pro­ducătorii de materiale de construcţii Elpreco din judeţul Dolj şi Ferrobeton din judeţul Prahova, este primul pe lista potenţialilor cumpărători ai activelor pe care elveţienii de la Holcim şi francezii de la Lafarge trebuie să le vândă la nivel internaţional, potrivit Reuters. Tranzacţia este cu atât mai importantă pentru piaţa locală cu cât noua entitate formată după fuziune va trebui să vândă activele Lafarge din România, respectiv două fabrici de ciment pe care francezii le deţin la Medgidia (judeţul Cons­tanţa) şi la Hoghiz (judeţul Braşov), pre­cum şi staţia de măcinare de la Târgu-Jiu, dar şi 15 staţii de betoane şi 4 staţii de betoane mobile, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Pe lângă CRH, şi alte asocieri de companii analizează posibilitatea de a cumpăra întreg portofoliul de active pus la vânzare de Holcim şi Lafarge, evaluat la 5 până la 7 miliarde de euro, potrivit Reuters.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO