Constructii & Imobiliare

Giganţii austrieci Immofinanz şi CA Immo vor fuziona

Giganţii austrieci Immofinanz şi CA Immo vor fuziona

Autor: Ştefan Stan

18.04.2016, 11:19 2311

Companiile austriece Immofinanz şi CA Immo au anunţat luni că vor să fuzioneze, decizie care ar urma să creeze un nou lider de piaţă în sectorul real-estate austriac şi una dintre cele mai puternice companii din imobiliare în Europa Centrală şi de Est.

Imagini incredibile cu viaţa copiilor bogaţi din Dubai. Galerie FOTO

Cele şase alimente pe care trebuie să le evitaţi cu orice preţ. Galerie FOTO

Immofinanz va cumpăra într-un prim pas o participaţie de 26% din CA Immo de la O1 Group, un fond de investiţii deţinut de miliardarul rus Boris Mints, pentru 604 milioane de euro, potrivit unui anunţ al companiei.  Preţul de achiziţie echivalează o acţiune a CA Immo la 23,50 de euro, cu 35% mai mult decât preţul de tranzacţionare de la închiderea şedinţei de vineri.

”Prin achiziţia participaţiei din CA Immo, am pus bazele pentru această fuziune. Compania nou creată va fi un lider de piaţă în real estate în Europa Centrală şi de Est”, a anunţat Oliver Schumy, CEO Immofinanz. 

În urma fuziunii, acţionarii celor două companii vor deveni proprietarii grupului nou format. Portofoliul combinat al celor două companii valorează 6 miliarde de dolari. 

 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO