Constructii & Imobiliare

Hunnebeck România: Ne aşteptăm la o intensificare a lucrărilor de construcţii finanţate din fonduri europene

Mircea Albuţiu, directorul general al Hunnebeck România: Există mai multe şantiere începute în 2014 şi care continuă şi în anul următor.

Mircea Albuţiu, directorul general al Hunnebeck România: Există mai multe şantiere începute în 2014 şi care continuă şi în anul următor.

Autor: Andreea Neferu

22.12.2014, 07:35 400
Mircea Albuţiu, directorul gene­ral al Hunnebeck România (fosta Harsco Infrastructure), companie cu ac­ti­vităţi în zona de sisteme de cofrare şi eşa­fodaj, spune că infrastructura este pilo­nul de bază al pieţei construcţiilor, ast­fel că investiţiile în acest sector sunt esenţiale.
 
„Alocarea de fon­duri de către stat pentru dezvoltarea infrastructurii con­tri­buie la crearea unui climat de sta­bi­litate economică şi poate impulsiona şi ini­ţiativa pri­vată“, spune Albuţiu.
 
Declaraţiile şe­fului Hunnebeck Ro­mânia vin în con­textul în care anul acesta investiţiile pu­blice în infra­struc­tură au fost reduse ca urmare a deciziei guvernului de a urmări un deficit bu­ge­tar cât mai mic. În acest context, lucră­rile de construcţii inginereşti (de infra­struc­tură) au scăzut cu aproape 27% în primele 10 luni ale anului faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce, în ansamblu, lucrările de construcţii s-au redus cu 12% în intervalul ianuarie-octombrie, potrivit Institutului Naţional de Statistică.
 
Albuţiu spune însă că premisele pentru 2015 sunt optimiste pentru piaţa lo­cală a construcţiilor. „2015 este ultimul an în care se mai pot aplica programele europene aferente perioa­dei 2007-2013, aşa încât ne aşteptăm la o intensificare a lucrărilor la proiectele incluse în aceste pro­grame. Pe de altă parte, există mai mul­te şantiere începute în 2014 şi care con­tinuă şi în anul următor“, afirmă Albuţiu. El precizează că, în acest con­text, există perspective pentru relan­sa­rea secto­rului de infrastructură, ală­turi de o uşoară creştere a sectorului rezidenţial.
 
Compania Hunnebeck România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 25,4 milioane de lei (5,7 milioane de euro). Albuţiu nu a precizat ce cifră de afaceri estimează că va consemna anul acesta compania, însă a arătat că aceasta a avut o „evoluţie pozitivă“.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO