Constructii & Imobiliare

„Revin investitorii. Preţul terenurilor şi al forţei de muncă este foarte atractiv“

Adrian Porfir, 46 de ani, manager pe Europa de Sud-Est în cadrul Joris Ide

Adrian Porfir, 46 de ani, manager pe Europa de Sud-Est în cadrul Joris Ide

Autor: Andreea Neferu

02.02.2015, 00:06 357
Adrian Porfir, 46 de ani, manager pe Europa de Sud-Est în cadrul Joris Ide, grupul care controlează producătorul de materiale de construcţii Megaprofil, spune că anul 2015 se anunţă a fi unul de creştere, în contextul în care România stă bine la capitolul macroeconomic, fapt dovedit de agenţiile de rating care recomandă ţara pentru investiţii, dar şi de faptul că există o perioadă de relativă stabilitate politică, astfel că există speranţe ca aspectele fiscale să fie revizuite în sensul sprijinirii investiţiilor.
 
„Scăderile de preţuri în sectorul energetic vor ajuta la creşterea consumului. De asemenea, asistăm la revenirea investitorilor de portofoliu pentru că pe fondul revirimentului încrederii consumatorilor, preţurile terenurilor şi al forţei de muncă sunt la niveluri foarte atractive pentru investitori. În plus, statul va reveni în prim-plan ca investitor în economie, prin infrastructură“, afirmă Porfir.
 
În acest context, Mega­profil a bugetat pentru anul acesta o cifră de afaceri de 31 de milioane de euro, în creştere de la nivelul de 28,4 milioane de euro înregistrat anul trecut.
 
Compania are o fabrică la Buziaş, judeţul Timiş şi a trimis anul trecut 43% din pro­ducţie în ţările din regiune, în special în Ungaria, fosta Iugosla­vie, Republica Moldova şi Ucraina. „Anul trecut am înce­put să testăm şi exporturi de soluţii de hale la cheie în Euro­pa de Vest şi avem un răspuns foarte bun.“
 
După un an 2014 în care industria locală a construcţiilor a cunoscut un minus de 10-15%, pe fondul reducerii drastice a investiţiilor publice, 2015 ar putea aduce un nou suflu pentru sectorul de profil. „Piaţa locală a construcţiilor îmi aduce aminte de perioada 2000-2001, perioadă în care încet-încet, constructorii au început să mişte lucrurile“, afirmă Porfir. El mai spune că odată cu programul Băncii Centrale Europene de stimulare a economiei prin achiziţii de obligaţiuni de pe piaţă, şi industria construcţiilor îşi va reveni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO